D-vitamin mod smerter og depression ved type 2 diabetes

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 9. december 2013
Kilde: Loyola University

D-vitamin mangel er blevet linket til type 2 diabetes, depression og smerter. Nu har en undersøgelse fra Loyola University, Chicago vist, at kvinder med type 2 diabetes oplever færre smerter og følte sig mindre deprimerede efter at have fået ekstra d-vitamin i et halvt år.

D-vitamin mangel er blevet linket til type 2 diabetes, depression og smerter. Nu har en undersøgelse fra Loyola University, Chicago  vist, at kvinder med type 2 diabetes  oplever færre smerter  og følte sig mindre deprimerede efter at have fået ekstra d-vitamin i et halvt år.
 

D-vitamin påvirker depression og smerter

Forskerne fra Loyola University var interesseret i om D-vitamin havde en gavnlig effekt på depression og smerter hos type 2 diabetikere, så i 6 måneder gav de kvinder med type 2 diabetes og depression et ugentlig tilskud af D2 vitamin på 50.000 IU

Før projektet startede havde 61% af kvinderne rapporteret om smerter i ben og fødder, og 74% oplevede at have følelsesløshed og snurren i hænder, fødder og ben.

Læs også: D-vitamin mod vinterdepression
 

Kvinder med type 2 diabetes mindre deprimeret med d-vitamin

Efter seks måneder oplevede forskerne, at kvindernes depression var væsentlig forbedre, og at  der var et signifikant fald i smerterne både 3 og 6 måneder inde i forsøget.

 - Smerte er et almindeligt og ofte alvorligt problem for kvinder med type 2 diabetes og depression ,siger Todd Doyle , ph.d. og ledende forfatter, Institut for Psykiatri & Behavioral Neurovidenskab , Loyola University Chicago

 - Tilskud med D2 ser lovende ud både ved både smerter og depression i type 2-diabetes , men der er behov for yderligere forskning.

Forskerne har nu fået en bevilling til at fortsætte deres forskning

Læs også: Type 2 diabetes - symptomer, årsag, behandling og forebyggelse
 

 


AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....