D-vitamin mod smerter og depression ved type 2 diabetes

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 9. december 2013
Kilde: Loyola University

D-vitamin mangel er blevet linket til type 2 diabetes, depression og smerter. Nu har en undersøgelse fra Loyola University, Chicago vist, at kvinder med type 2 diabetes oplever færre smerter og følte sig mindre deprimerede efter at have fået ekstra d-vitamin i et halvt år.

D-vitamin mangel er blevet linket til type 2 diabetes, depression og smerter. Nu har en undersøgelse fra Loyola University, Chicago  vist, at kvinder med type 2 diabetes  oplever færre smerter  og følte sig mindre deprimerede efter at have fået ekstra d-vitamin i et halvt år.
 

D-vitamin påvirker depression og smerter

Forskerne fra Loyola University var interesseret i om D-vitamin havde en gavnlig effekt på depression og smerter hos type 2 diabetikere, så i 6 måneder gav de kvinder med type 2 diabetes og depression et ugentlig tilskud af D2 vitamin på 50.000 IU

Før projektet startede havde 61% af kvinderne rapporteret om smerter i ben og fødder, og 74% oplevede at have følelsesløshed og snurren i hænder, fødder og ben.

Læs også: D-vitamin mod vinterdepression
 

Kvinder med type 2 diabetes mindre deprimeret med d-vitamin

Efter seks måneder oplevede forskerne, at kvindernes depression var væsentlig forbedre, og at  der var et signifikant fald i smerterne både 3 og 6 måneder inde i forsøget.

 - Smerte er et almindeligt og ofte alvorligt problem for kvinder med type 2 diabetes og depression ,siger Todd Doyle , ph.d. og ledende forfatter, Institut for Psykiatri & Behavioral Neurovidenskab , Loyola University Chicago

 - Tilskud med D2 ser lovende ud både ved både smerter og depression i type 2-diabetes , men der er behov for yderligere forskning.

Forskerne har nu fået en bevilling til at fortsætte deres forskning

Læs også: Type 2 diabetes - symptomer, årsag, behandling og forebyggelse
 

 


AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...