Tjek dit hus for radon

Dato: 16. januar 2012
Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Gasarten radon er årligt skyld i cirka 300 tilfælde af lungekræft. Gassen siver fra undergrunden ind i husene. Men der er meget stor forskel på radonforekomsten i forskellige dele af landet. En ny guide, som Kræftens Bekæmpelse er med til at lave, giver overblik over, om man skal være ekstra opmærksom på radon

Gasarten radon er årligt skyld i cirka 300 tilfælde af lungekræft. Gassen siver fra undergrunden ind i husene. Men der er meget stor forskel på radonforekomsten i forskellige dele af landet. En ny guide, som Kræftens Bekæmpelse er med til at lave, giver overblik over, om man skal være ekstra opmærksom på radon.
 

350.000 hjem har for  højt radon-niveauet

Radon er en naturligt forekommende gasart, som siver ind i boligen gennem sprækker og revner i husets fundament. Det vurderes at radon-niveauet er for højt i cirka 350.000 danske boliger. Man kan sikre sit hus mod radonforurening med udsugning og tætning mod jorden. Den nye guide, radonguiden.dk, kan give husejere et første svar på, om de skal gå videre med en egentlig måling i af radonniveauet i huset.

- Den eneste sikre måde at undersøge radonniveauet i boligen er ved at måle det. Hvis man for eksempel bor i en gammel bolig og i et område med højt radonniveau, er det en god idé, siger Ole Raaschou-Nielsen, som er seniorforsker hos Kræftens Bekæmpelse.

Besøg Radonguiden her - og tjek niveauet i dit område
 
 

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....