Slankeoperation bedre end medicin ved diabetes

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 27. marts 2012
Kilde: The Time, New England Journal of Medicine

Slankeoperationer er langt mere effektive end medicinsk behandling, når det kommer til at kontrollere blodsukkeret hos type 2 diabetespatienter, det viser to nye “head to head” studier, som netop er offentliggjort i New England Journal of Medicine.

Slankeoperationer er langt mere effektive end medicinsk behandling, når det kommer til at kontrollere blodsukkeret hos type 2 diabetespatienter, det viser to nye “head to head” studier, som netop er offentliggjort i New England Journal of Medicine.
 

Første ”head to head” studie af diabetes behandling

Studierne viser, at vægttabsoperationer er signifikant mere effektive end standart medicinsk behandling af overvægtige  eller fede  patienter ( BMI 25+) med type 2 diabetes.
Selvom tidligere undersøgelser har vist, at bla. gastrik bypass operationer nogle gange kurerer diabetes allerede indenfor timer efter operationen, er de to undersøgelser de første randomiserede forsøg, som sætter operation direkte op mod standart medicinsk behandling “head to head”

Læs om slankeoperationer her
 

Operation bedst til at normalisere blodsukkerniveauet

Studierne viser, at når man sammenligner patienter, som modtager medicin, diætrådgivning og motion for at kontrollere blodsukkeret, med patienter som har fået foretaget en slankeoperation, så har patienterne, som fik en operation, langt større sandsynlighed for at være sluppet af med diabetes eller havde reduceret deres medicinforbrug efter to år, i forhold til patienter på medicin.

Læs også: 60.000 diabetespatienter på bivirkningstung medicin

-Disse operationer bør ikke kun opfattes som slankeoperationer, men som en mulig måde at behandle diabetes og andre stofskiftesygdomme, siger Dr. Francesco Rubino, Cornell University, forfatter til en af studierne til ABC News.

Læs også om symptomer og behandling af lavt blodsukker- Hypoglykæmi her
 

Det viste resultaterne af studierne

Det ene studie, som var ledet af forskere fra Cornell University og Catholic University of Rome, viser, at 75% af alle patienter, som fik en slankeoperation, ikke længere havde diabetes 2 år efter, sammenlignet med 0% af de patienter, som fik blodsukkerregulerende medicinsk behandling.

Det andet studie, som var ledet af forskere fra The Cleveland Clinic, viste, at 37%-42 % af de opererede patienter formåede at holde deres blodsukkerniveau under ”diabetes grænsen” efter et år, mod 12 % af de patienter, som fik medicinsk behandling.
 

AKTUELT

Hovedlus

Forældrene synes sjældent, det er så sjovt, at deres barn har fået lus,...

Hovedlus - Kæmning som...

Kæmning med en tættekam kræver tålmodighed, tid og grundighed. Det er kun...

Forkølelse

Hvad er Forkølelse, symptomer på forkølelse, diagnosen forekølelse,...

Karsprængninger

Oplever du røde mønstre på kvinder og næse? Eller har du pludseligt fået...

Influenza kan stoppes - hvis...

Vi nærmer os influenzasæsonen, og Vitalrådet skal derfor ikke holde sig...