Nikotinplastre giver ikke nogen langsigtet fordel, ved rygestop

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 10. januar 2012
Kilde: TheGuardian

En ny undersøgelse tyder på, at de, der bruger nikotintyggegummi eller -plastre når de skal stoppe med at ryge, har lige så stor sandsynlighed for at begynde at ryge igen efter nogle år, som de der ikke benyttede sig af nikotin præparater

nikotinolastre virker på kort sigt, men ikke påp langt sigtEn ny undersøgelse tyder på, at de, der bruger nikotintyggegummi eller -plastre når de skal stoppe med at ryge, har lige så stor sandsynlighed for at begynde at ryge igen efter nogle år, som de der ikke benyttede sig af nikotin præparater.
Det giver ikke nødvendigvis nogle fordele at tygge nikotintyggegummi eller bruger nikotin-plastre, når man ønsker at holde op med at ryge for alt tid, det siger forskerne fra Center for Global Tobacco Control at Harvard School of Public Health (HSPH). Forskerne påstår, at mens nikotin-erstatning behandlinger kan være nyttigt i de første tid efter rygestop, så er der ikke noget der tyder på at nikotinplaste m.m. er måden at reducere antallet af rygere på længere sigt.

Læs også: Nikotin påvirker hjernen ligesom kokain
 

Nikotinpræparater hjælper i starten

Forsøg har vist, at nikotinpræparater fordobler sandsynligheden for at rygere, som stopper med at ryge, fortsat er røgfrie efter 6 måneder.  Men i det seneste studie, som ser på rygestopresultaterne hos den generelle befolkning, viser at nikotinpræparater ikke bliver ved med at give de samme imponerende resultater.

Læs også: Sådan kommer du i gang med rygestop
 

En tredjedel begynder at ryge igen

Mellem 2001 og 2006 har forskerne med jævne mellemrum spurgt en gruppe eks rygere om de fortsat var røgfrie, og forskerne fandt, at ca. en tredjedel begyndte at ryge igen efter nogle år. Den gruppe af rygere, som havde brugt nikotin-tyggegumi, -plaster eller lign havde lige så stor sandsynlighed for at begynde at ryge igen, som de der havde taget en kold tyrker, eller havde brugt andre metoder.
 

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....