Navlestrenge redder kræftpatienters liv

Dato: 13. januar 2012
Kilde: Belingske Tidende, DR

Blod fra nyfødte børns navlestrenge redder stadig flere kritisk syge leukæmipatienter fra at dø. 22 patienter, der ellers havde udsigt til at dø inden for kort tid, får nu en transplantation med stamceller fra navlestrengsblod. Det er hentet i såkaldte navlesnorsbanker i en række lande, skriver Berlingske.

Danmark bør have en stamcellebank mener eksperterBlod fra nyfødte børns navlestrenge redder stadig flere kritisk syge leukæmipatienter fra at dø. 22 patienter, der ellers havde udsigt til at dø inden for kort tid, får nu en transplantation med stamceller fra navlestrengsblod. Det er hentet i såkaldte navlesnorsbanker i en række lande, skriver Berlingske.
 

Standardtilbud til dødssyge patienter

For hovedparten af patienterne har resultatet været positivt, og behandlingen er nu indført som standardtilbud til leukæmiramte med behov for en knoglemarvstransplantation, men hvor det ikke er muligt at finde matchende væv i donorregistre eller fra søskende.

Læs mere om Stamceller her

- Behandlingen har vist sig at være virksom. Stamcellerne fra navlesnorsbankerne slår an hos patienterne, så nu kan vi hjælpe en gruppe dødeligt syge, som vi tidligere ikke havde noget tilbud til, siger lægelig driftsleder på hæmatologisk klinik Doris Hovgaard.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....