Langt færre dør af blodprop i hjertet

Dato: 6. februar 2012
Kilde: Politiken.dk

Antallet af danskere, der dør af en blodprop i hjertet, er mere end halveret i løbet af de seneste 25 år. Også risikoen for at få en blodprop er faldet markant. Det viser en ny undersøgelse, der er den hidtil mest omfattende, der er lavet i Danmark på området, skriver Politiken

Langt flere overlever en blodprop i dagAntallet af danskere, der dør af en blodprop i hjertet, er mere end halveret i løbet af de seneste 25 år. Også risikoen for at få en blodprop er faldet markant. Det viser en ny undersøgelse, der er den hidtil mest omfattende, der er lavet i Danmark på området, skriver Politiken.
 
- Helt generelt ser vi en positiv udvikling over en lang periode, hvor blodpropper er blevet et langt mindre problem.

- Færre dør af det, færre får en, og langt flere lever videre efter at have haft en blodprop, siger professor og overlæge, dr.med. Henrik Toft Sørensen ved Aarhus Universitet.

Professoren har stået i spidsen for studiet, som netop er offentliggjort i det ansete videnskabelige tidsskrift British Medical Journal.
 

Flere overlever blodprop i hjertet

Tidligere kostede blodpropper i hjertet mange liv, viser undersøgelsen, som omfatter næsten en kvart million danskere, der inden for de seneste 25 år er blevet ramt af en blodprop for første gang.

Læs også: Kvindens symptomer på blodprop

I perioden 1984-1988 omkom 18.000 danskere eller 3.600 om året i gennemsnit af en blodprop inden for en måned efter at have fået den. I 2004-2008 var tallet faldet til 6.000, svarende til blot 1.200 årligt.
 

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...