Hjertepatienter får ikke livsvigtig behandling

Dato: 5. marts 2012
Kilde: dr.dk

Tusinde af hjertepatienter får ikke den livsnødvendige efterbehandling, som de har krav på. For patienter er der stor forskel på den hjælp, de kan få, afhængig af hvor de bor i landet. Det viser tal, som Statens Institut for Folkesundhed (SIF) har lavet for Hjerteforeningen. skriver dr.dk

Hver tredje kommune tilbyder ikke efterbehandling af hjertepatienterTusinde af hjertepatienter får ikke den livsnødvendige efterbehandling, som de har krav på. For patienter er der stor forskel på den hjælp, de kan få, afhængig af hvor de bor i landet. Det viser tal, som Statens Institut for Folkesundhed (SIF) har lavet for Hjerteforeningen. skriver dr.dk
Tallene viser for hver enkelt kommune landet over, om hjertepatienter bliver tilbudt efterbehandling i form af for eksempel kost- og rygestopvejledning, motionstilbud, psykosocial støtte og patientuddannelse.
 

Region Nordjyland bedst til efterbehandling af hjertepatienter

I Region Nordjylland tilbyder samtlige 11 kommuner efterbehandling til hjertepatienter. Dermed placerer regionen sig i toppen af statistikken.

I bunden ligger Region Hovedstaden. Her har kun en ud af fire kommuner tilbud om efterbehandling til hjertepatienter. Det svarer til kun 7 ud af 29 kommuner.

Læs også om hjerte-kar sygdomme her
 

Hver tredje kommune tilbyder ikke efterbehandling af hjertepatienter

I Danmark som helhed har hver tredje kommune slet ingen tilbud til hjertepatienterne, som er overladt til den information og genoptræning, der kan nås i den stadigt kortere tid, som hjertepatienter er indlagt.

66 af de 98 danske kommuner tilbyder hjertepatienter efterbehandling. Ifølge loven er det ellers kommunernes ansvar sammen med regionerne at sikre, at kronisk syge kan vende tilbage til en normal hverdag efter et behandlingsforløb.
 

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...