Danske børn og unge er mest på slankekur

Dato: 3. maj 2012
Kilde: Statens Institut for Folkesundhed, SDU

Danmark er blandt 39 lande, det land som har flest 11-, 13- og 15-årige, som på en eller anden måde har gjort noget for at tabe sig. Men samtidig er Danmark et af de lande, der faktisk har færrest overvægtige i den aldersgruppe.

Danske uge er bekymret for deres vægtDanmark er blandt 39 lande, det land som har flest 11-, 13- og 15-årige, som på en eller anden måde har gjort noget for at tabe sig. Men samtidig er Danmark et af de lande, der faktisk har færrest overvægtige i den aldersgruppe.
Det viser den internationale skolebørnsundersøgelse, HBSC (Health Behaviour in School-aged Children), som Verdenssundhedsorganisationen, WHO har offentliggjort, og hvor Statens Institut for Folkesundhed, SDU har stået for udarbejdelsen af de danske tal.
 

Danske børn mest vægtforskrækkede i Skandinavien 

Mens 27 % af de 11-årige, 37 % af de 13-årige og 37 % af de 15-årige danske piger svarer, at de har prøvet at tabe sig, ligger Sverige i den helt anden ende af skalaen, og f.eks. siger kun 6 % af de 11-årige svenske piger det samme.

Læs også: Unge føler sig tykke uden at være det

Der er væsentlig færre drenge end piger, som har prøvet at tabe sig, men igen er andelen dobbelt så stor i Danmark i forhold til Sverige, mens Norge ligger imellem.

Undersøgelsen bygger på de unges egne svar, og de er også spurgt, om de synes de er for tykke, og her svarer 42 % af 13-årige danske piger og 25 % af 13-årige danske drenge, at de synes de er for tykke.
 

Andel af 13-årige i Skandinavien som siger, at de har prøvet at tabe sig i vægt


Kilde og billede: Statens Institut for Folkesundhed, SDU
 
Den internationale HBSC-rapport afdækker en lang række indikatorer for sundhedsadfærd, helbred og trivsel. De unge har svaret på spørgsmål om deres helbred, kost, rygning, alkohol, motion, sex og deres relation til venner og familie.

Se den internationale rapport her


AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....