Slut med tilskuddet til glucosamin

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 5. oktober 2011
Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Medicintilskudsnævnet og Lægemiddelstyrelsen har revurderet tilskudsstatus for lægemidler, der indeholder glucosamin. De har derfor truffet beslutning om, at tilskuddet til disse håndkøbslægemidler skal bortfalde den 28. november 2011. Glucosamin bruges til lindring af smerter ved slidgigt.

Glucosamin er også kendt som hestepiller, da man oprindelig brugte dem på heste med ledproblemerMedicintilskudsnævnet og Lægemiddelstyrelsen har revurderet tilskudsstatus for lægemidler, der indeholder glucosamin. De har derfor truffet beslutning om, at tilskuddet til disse håndkøbslægemidler skal bortfalde den 28. november 2011. Glucosamin bruges til lindring af smerter ved slidgigt.
 

Glucosamin har ingen effekt

Beslutningen er truffet på baggrund af meget varierende resultater i de kliniske undersøgelser, der er lavet med glucosamin. Det er dermed ikke bevist, at glucosamin har en effekt, der er forskellig fra placebo (snydetabletter). Derfor vil det offentlige ikke længere yde tilskud til behandlingen.
 

Hvem bliver berørt og hvordan?

Der er ca. 140.000 patienter, som får ordineret glucosamin på recept, og i 2010 blev der givet ca. 60 mio. kr. i tilskud. Disse patienter kan tale med deres læge om, hvordan de skal forholde sig. Der er ingen risiko forbundet med umiddelbart at stoppe behandlingen.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....