Gladere mennesker lever længere

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 2. november 2011
Kilde: The Telegraph

Ældre mennesker lever længere, hvis de er glade, viser ny forskning, som har fokus på betydningen af følelsesmæssigt at have det godt.

Hvis man oplever sig selv som lykkelig, lever man længere end hvis man er ulykkeligÆldre mennesker lever længere, hvis de er glade, viser ny forskning, som har fokus på betydningen af følelsesmæssigt at have det godt. 
En undersøgelse af 3.800 personer i alderen 52 til 79 viser, at de, der følte sig mest lykkelig, havde en betydelig lavere risiko for at dø indenfor de efterfølgende 5 år, end dem der var mindst tilfredse med deres liv.
Selv efter at have taget højde for deltagernes alder, sygdom og livsstil fandt forskerne , at den lykkeligste gruppe havde en 35 procent lavere risiko for at dø end de mindst lykkelige.
 
Lykke, sundhed og mange venner
Selv om resultaterne af undersøgelsen ikke beviser, at lykke faktisk forårsager længere levetid, bekræfter resultat tidligere forskning, der linker trivsel og en positiv indstilling til et længere liv.

Professor Andrew Steptoe, der ledede undersøgelsen, udtaler:

- Lykke kan være en markør for nogle andre aspekter af folks liv, som er særlig vigtig for sundheden. For eksempel er lykke meget stærkt knyttet til gode sociale relationer, og måske er det det, der har betydning og  giver sammenhængen mellem lykke og sundhed.
 

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....