Børn er bekymrede over forældres rygning

Dato: 29. november 2011
Kilde: Sundhedsstyrelsen

Halvdelen af de forældre, der ryger, oplever, at deres børn er bekymrede over deres rygning. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har gennemført for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Danmarks Lungeforening.

børn bliver bekymrede for deres forældres helbred, når forældrenerygerHalvdelen af de forældre, der ryger, oplever, at deres børn er bekymrede over deres rygning. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har gennemført for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Danmarks Lungeforening.
 

Både små og store børn er bekymrede for forældrerygning

Mange rygere spekulerer jævnligt over de sundhedsmæssige konsekvenser af deres egen rygning. Men det er de ikke alene om, hvis de har børn. Halvdelen (46 procent) af de rygende forældre oplyser, at deres børn er bekymrede over deres rygning. Er børnene i den skolepligtige alder, så er andelen 62 procent.

- Undersøgelsen viser, at mange børn er opmærksomme på den sundhedsrisiko, som deres forældre udsætter sig for ved at ryge. Og børnene er ikke bekymrede uden grund, for op mod 14.000 danskere mister livet hvert år som følge af rygning, siger Jørgen Falk, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen.
 

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...