Nikotin påvirker hjernen ligesom kokain

Dato: 5. maj 2011
Kilde: Videnskab.dk

Første møde med nikotin påvirker hjernen på samme måde som det første møde med kokain. Det antyder et amerikansk studium på rotter.

Sundhedsguiden.dk - Nikotin påvirker hjernen ligesom kokainFørste møde med nikotin påvirker hjernen på samme måde som det første møde med kokain. Det antyder et amerikansk studium på rotter.
Det er måske ikke så mærkeligt, at nogen har lyst til at ryge endnu en cigaret, selvom den første flåede lungerne i stykker som et rivejern.
 

Nikotin påvirker rotters hjerner

Ny forskning på rotter viser, at mængden af nikotin i en enkelt cigaret ikke bare forhøjer aktiviteten i belønningscentrene i hjernen; den påvirker os på samme måde som kokain.

Resultatet antyder, at nikotin og kokain sætter sig på de samme receptorer i hjernen og måske på den måde grundlægger afhængighed.

- Det er klart, at det kræver lang tid, før vi bliver afhængige af rygning, men alt starter med den første påvirkning, og det er det, vi prøver at afdække her: hvad sker der i hjernen, som fører til, at vi ryger cigaret nummer to,forklarer Danyan Mao, postdoc på University of Chicago Medical Center, i en pressemeddelelse fra centret.
 

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....