Hver dag får en ung dansker kræft i huden

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 23. maj 2011
Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Nye tal fra cancerregistret viser, at forekomsten af kræft i huden blandt unge under 35 år er fordoblet over de seneste ti år. Hver eneste dag året rundt bliver en ung dansker nu ramt af kræft i huden. UV-stråler fra sol og solarium er den væsentligst årsag, det skriver Kræftens Bekæmpelse.

Nye tal fra cancerregistret viser, at forekomsten af Kræft i huden blandt unge under 35 år er fordoblet over de seneste ti år. Hver eneste dag året rundt bliver en ung dansker nu ramt af Kræft i huden. UV-stråler fra sol og solarium er den væsentligst årsag, det skriver Kræftens Bekæmpelse
 

Dobbelt så mange unge får hudkræft

Kræft er en sygdom, som oftest rammer ældre mennesker. Derfor er det meget alarmerende, når man ser en kraftigt øget hyppighed hos unge under 35 år. De nye beregninger fra cancerregistret, som Kræftens Bekæmpelse har foretaget, viser, at der i gennemsnit rammes 376 unge under 35 år af Kræft i huden om året. Det er en fordobling blandt de unge i løbet af bare ti år.

- Det er alarmerende, at flere og flere unge får Kræft i huden. Vi ved, at UV-stråling fra sol og solarier er den væsentligste årsag til, at flere og flere får Kræft i huden - altså modermærkekræft og almindelig hudkræft. Alt i alt er Kræft i huden den kræftform, som har den største stigning, og hvert år kommer der 9.000 nye tilfælde. Så der er virkelig behov for at oplyse om gode solvaner, siger Anja Philip, der er projektchef for Kræftens Bekæmpelses og TrygFondens solkampagne.
 
 

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....