Akupunktur gør overgangsalderen nemmere

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 25. maj 2011
Kilde: ViFAB

Blusende kinder og sved, der pludselig løber ned af ryggen, er en ubehagelig del af hverdagen for omkring to tredjedele af alle kvinder i overgangsalderen. Men akupunktur kan muligvis reducere antallet af hedeture og gøre dem mildere. det skriver ViFAB ( Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling)

Sundhedsguiden.dk - Akupunktur gør overgangsalderen nemmere | hedetureBlusende kinder og sved, der pludselig løber ned af ryggen, er en ubehagelig del af hverdagen for omkring to tredjedele af alle kvinder i overgangsalderen. Men akupunktur kan muligvis reducere antallet af hedeture og gøre dem mildere.det skriver ViFAB ( Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling)
Et norsk forskningsprojekt fra 2007 har ifølge en artikel i ViFAB vist, at akupunktur næsten halverede antallet af hedeture og gjorde dem markant mildere,

Akupunktur halverede antallet af hedeture

I artiklen på ViFAB's hjemmesider beskrives, hvordan man iundersøgelsen gav 267 kvinder vejledning i, hvad de selv kunne gøre for at mindske generne ved overgangsalderen. Halvdelen af kvinderne fik samtidig behandling med akupunktur, og hos denne gruppe faldt antallet af hedeture med 48 procent. Hos kontrolgruppen, der kun fik vejledning, var faldet blot på 28 procent.

Samtidig var intensiteten af hedeturene næsten halveret hos kvinderne i akupunkturgruppen, men blot reduceret med 25 procent i kontrolgruppen.
 
 

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...