Ny diabetes-pille giver vægttab på 15 procent

Dato: 1. juni 2011
Kilde: Videnskab.dk

Dansk biotekvirksomhed har i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet udviklet en ny pille mod type 2-diabetes. Pillen stabiliserer blodsukker og insulinproduktion og giver – i hvert fald i rotter – et stort vægttab.

Sundhedsguiden.dk - Ny diabetes-pille giver vægttab på 15 procentDansk biotekvirksomhed har i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet udviklet en ny pille mod type 2-diabetes. Pillen stabiliserer blodsukker og insulinproduktion og giver – i hvert fald i rotter – et stort vægttab, det skriver Videnskab.dk
Nu er der godt nyt til patienter med type 2-diabetes. Den danske biotekvirksomhed Nordic Bioscience har, i samarbejde med et forskerhold fra Syddansk Universitet, udviklet en ny pille mod folkesygdommen, der ifølge virksomheden har en særdeles gavnlig effekt.
 

Vægttab og stabilt blodsukker for type 2 diabetikere

Pillen indeholder hormonet ’lakse calcitonin’, der binder sig til de samme receptorer i kroppen som humant calcitonin, dog med en lidt anderledes virkning.

Rotter, der blev behandlet med pillen i forsøg tabte 15 procent i vægt, samt fik normaliseret deres blodsukker og insulinniveauer. Dertil kommer, at denne behandling i modsætning til mange andre behandlingsformer til type 2-diabetes, forstærker kroppens følsomhed over for insulin.

Resultaterne er så overbevisende, at de netop er blevet publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Diabetes, Obesity & Metabolism.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....