Børnenes frokost nærmer sig kostråd

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 15. juni 2011

En ny undersøgelse som DTU Fødevareinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen viser, at 8 ud af 10 daginstitutioner er godt på vej til at opfylde Fødevarestyrelsens anbefalinger til en sund frokost.

En ny undersøgelse som DTU Fødevareinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen viser, at 8 ud af 10 daginstitutioner er godt på vej til at opfylde Fødevarestyrelsens anbefalinger til en sund frokost.
Fødevarestyrelsen udgav i september 2009 ”Det fælles Frokostmåltid – anbefalinger og inspiration til sund mad til børn i daginstitution”.
Daginstitutionerne har haft halvandet år til at tilpasse sig Fødevarestyrelsens ernæringsmæssige anbefalinger for den sunde frokost til børnene. Nu viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, at 81 procent af de 375 daginstitutioner som har deltaget i undersøgelsen opfylder 2/3 dele af anbefalingerne.
 

Fortsat for meget fedt i børnenes frokost

Undersøgelsen viser desuden, at udfordringen for daginstitutioner er at bruge mindre mættet fedtstof. Det mål kan de nå ved at vælge flere magre typer kødpålæg og ost samt ved at bruge flere kartofler og grove grønsager. Desuden skal der serveres flere fuldkornsvarianter af ris og pasta.

- Undersøgelsen dokumenterer, at der i institutionerne bliver gjort et stort arbejde for at følge de officielle anbefalinger til en sund og varieret kost til de mindste. Men der er stadig plads til forbedringer. Kommuner kan derfor gratis få besøg af Fødevareministeriets Alt om Kost-rejsehold og på den måde få både gode råd og inspiration til ugens måltider og oplæg til, hvordan man lokalt kan skrue en måltidspolitik sammen, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Else Molander.

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...