Fokus og støtte til børneeksem

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 18. januar 2011

Børneeksem er Danmarks største børnesygdom. Men få er klar over, hvor meget den grimme og kløende hud reelt påvirker både børn og familier. Derfor sætter Astma Allergi Danmark og Matas nu fokus på børneeksem. I uge 7 og 8 kan du i alle Matas butikker købe et armbånd og støtte den gode sag, så færre børn fremover får ar på sjælen.


Astma-Allergi Forbundets støtte-
armbånd er lavet i bomuld og
nikkelfrit metal og koster 40,- kr

børneeksem er Danmarks største børnesygdom. Men få er klar over, hvor meget den grimme og kløende hud reelt påvirker både børn og familier. Derfor sætter Astma Allergi Danmark og Matas nu fokus på børneeksem. I uge 7 og 8 kan du i alle Matas butikker købe et armbånd og støtte den gode sag, så færre børn fremover får ar på sjælen.
 

Hvert femte barn udvikler børneeksem

20 pct. af alle børn i Danmark udvikler børneeksem. Det gør børneeksem til Danmarks største børnesygdom og til et både besværligt og psykologisk krævende vilkår for rigtig mange danske børnefamilier, der hver dag må kæmpe mod kløen og kradsen, dårlig nattesøvn og skuffede små børnesjæle, når kammeraterne i børnehaven ikke vil holde hånd pga. af den røde og tørre hud. Men heldigvis kan hverdagen med børneeksem blive nemmere. Derfor sætter Astma-Allergi Danmark og Matas nu i samarbejde fokus på børneeksem med et støttearmbånd, som kan købes i alle Matas-butikker i uge 7 og 8. Målet er at sikre bedre rådgivning og støtte til de berørte familier samt at lære alle at passe bedre på sart børnehud.
 

Ar på sjælen

- børneeksem giver ikke kun ar på huden, men også på sjælen. Hvis vi blev mere opmærksomme på Danmarks største børnesygdom, ville den ikke blive mødt med ubehag og fordomme, og symptomerne ville blive lettere at leve med,” siger Annette Heick, der er næstformand i Astma- Allergi Danmark.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....