ADHD-forældre lærer at klare deres barn

Dato: 7. december 2011
Kilde: dr.dk

Kaos og stor frustration præger ofte forældre til et ADHD-barn, men det kan et 12-dages forløb i ADHD-foreningen rette op på, viser en evaluering af projektet "Kærlighed i Kaos, som ADHD-foreningen står bag, det skriver Dr.dk.

Børn med ADHD bliver ofte skældt meget ud, det er ikke godt for barnetKaos og stor frustration præger ofte forældre til et ADHD-barn, men det kan et 12-dages forløb i ADHD-foreningen rette op på, viser en evaluering af projektet "Kærlighed i Kaos, som ADHD-foreningen står bag, det skriver Dr.dk.
 

Forældre mangler træning i ADHD

- Når et barn får diagnosen ADHD hos en psykiater eller på en børnepsykiatrisk afdeling får forældrene ofte blot en recept i hånden. Der er desværre ikke meget pædagogisk hjælp at hente, siger Anna Furbo Rewitz, der er udviklingskonsulent i ADHD-foreningen.

- Forældrene oplever en masse negativ stemning og konflikter og et barn, der ikke vil gøre det forældrene vil have dem til, og ikke vil høre efter, siger hun.

Læs også om ADHD her
 

Bedre forældre

I halvandet år har foreningen kørt forældretræningen, og evalueringen foretaget af Folkesundhed og Kvalitetsudvikling viser, at kurserne virker.
 

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...