Spinat forebygger diabetes 2

Forfatter: Trine Brøndsted
|
Kilde: BMJ
Dato: 17. September 2010
Spinat forebygger diabetes 2

Spinat og grønkål sænker risikoen for diabetes 2, det viser et studie foretaget af forskere fra Leicester Universitet i Storbritannien.

Spinat slår frugt og grønt

De engelske forskere har sammenlignet 6 forskellige studier og konkluderer, at hvis man dagligt spiser en portion (120 g) af grønbladede grøntsager som spinat, grønkål, og salat, så sænker man risikoen for at få diabetes 2 med 14 %.

I undersøgelsen kiggede forskerne også på om man ville opnå samme resultatet ved at øge sit indtag af grøntsager, frugt eller grøntsager og frugt, men der var ingen forskel.


Grønne blade fulde af antioxidanter og magnesium

Forskerne har ikke en entydig forklaring på hvorfor de grønbladede grøntsager har en sådan gavnlig effekt på type 2 diabetes og påpeger, at der er brug for mere forskning.

De peger dog på, at det kan skyldes at grøntsager som spinat og grønkål b.la.  indeholder høje koncentrationer af betakaroten og vitamin C, polyfenoler, samt ikke mindst magnesium.

Læs her: Fruit and vegetable intake and incidence of type 2 diabetes mellitus: systematic review and meta-analysis