Multiresistente bakterier i kyllinger

Forfatter: Trine Brøndsted
|
Kilde: dr.dk
Dato: 28. oktober 2010
http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/nyheder/multiresistent%20bakterie.jpg

Farlige og multiresistente bakterier, som gør behandling af banale sygdomme som lungebetændelse vanskelig eller håbløs, stiger i både fødevarer og mennesker.


Udenlandske kyllinger er fulde af
antibiotikaresistente bakterier

Farlige og multiresistente bakterier, som gør behandling af banale sygdomme som lungebetændelse vanskelig eller håbløs, stiger i både fødevarer og mennesker.

Det viser nye tal fra Danmap, det statslige program for overvågning af antibiotikaresistens.
Problemet er allerstørst i importeret kylling, hvor der er fundet multiresistente colibakterier i mere end hver tredje prøve. I prøverne af svinekød, oksekød og dansk kyllingekød er forekomsten mere end ti gange lavere, viser tallene fra Danmap.
 

Læge advare mod udenlandsk kød

Der er også en stigning i bakterierne hos mennesker. Bakterierne er resistente over for antibiotika, der er central i behandlingen af livstruende infektioner hos mennesker, viser DANMAP-rapporten for 2009.

- Det bliver sværere og sværere at bekæmpe de resistente bakterier, siger overlæge Niels Frimodt-Møller fra Statens Serum Institut til P3 nyhederne, og fortsætter

- Hvis man kan vælge dansk producerede fødevare, så ville jeg foretrække det.
 

Fødevarestyrelsen overvejer situationen

Herhjemme betyder de nye oplysninger, at DTU Fødevareinstituttet sammen med Fødevarestyrelsen ser nærmere på muligheden for at tage flere stikprøver herunder muligheder for at trække særligt forurenede varepartier tilbage fra butikshylderne.