Dansk forskning giver astmabørn nyt håb

Dato: 6. oktober 2010
Kilde: Dr.dk

Forskere ved Dansk BørneAstma Center på Københavns Universitet og Gentofte Hospital har gjort en opdagelse, som efter deres vurdering kan revolutionere behandlingen af børn, der lider af astma.


Der er håb for børn med astma

Forskere ved Dansk BørneAstma Center på Københavns Universitet og Gentofte Hospital har gjort en opdagelse, som efter deres vurdering kan revolutionere behandlingen af børn, der lider af astma.
 

Astma og infektioner

Læger har længe vidst, at virusinfektioner forværrer astmaen. Nu peger forskningsresultaterne i retning af en anden kilde til de anfald, der typisk udmønter sig i form af åndenød, hoste og pibende vejrtrækning.

- Vi har ingen medicin mod virusinfektioner. Men nu har vi opdaget, at anfaldene også kan udløses af infektioner, forårsaget af bakterier, siger én af forskerne, professor i pædiatri Hans Bisgaard, i en nyhedsmail fra Københavns Universitet.
 

361 børn undersøgt

Forskerne vil nu undersøge, om behandling med antibiotika kan hjælpe børnene, når de får et anfald og samtidig plages af en bakterieinfektion.

Forskerne på astmacentret undersøgte i alt 361 børn i alderen fra fire uger til tre år for virus- og bakterieinfektioner under svære astmaanfald. Konklusion: Lige så mange børn var udelukkende inficeret med luftvejsbakterier som med virusinfektioner i luftvejene.

Effekten af antibiotika skal nu undersøges ved et stort, kontrolleret forsøg på Dansk BørneAstma Center. Forskernes observationer af sammenhængen mellem bakterieinfektioner og akutte astmaanfald blev tirsdag offentliggjort i tidsskriftet British Medical Journal.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....