Havregryn bekæmper frafald på skoler

Kilde: dr.dk
Dato: 22. november 2010
http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/nyheder/morgenmad_frafald_skole.gif

En portion havregryn eller et par lune grovboller på skolens regning får unge på erhvervsskolerne til at blive på på uddannelserne i stedet for at droppe ud.


Når eleverne spiser morgenmad,
er de mere koncentrerede resten
af dagen

En portion havregryn eller et par lune grovboller på skolens regning får unge på erhvervsskolerne til at blive på på uddannelserne i stedet for at droppe ud.Det viser erfaringer fra blandt andet Aarhus Social- og Sundhedsskole og Skive Tekniske Skole, skriver Dr.dk.
 

Morgenmad hver morgen

Hver morgen bliver der dækket op med havregryn, cornflakes, rugbrød, ost og frugt for eleverne på Aarhus Social- og Sundhedsskole.

Og om fredagen er morgenbuffeten lidt ekstra festlig med hjemmebagte boller og nogle gange lun leverpostej, og de unge sosu-elever mellem 15 og 20 år sluger morgenmaden.
 

Bedre koncentration og lavere frafald

Resten af skoledagen kan eleverne bedre holde koncentrationen i timerne og lære nyt, fastslår afdelingsleder for grundforløbene på social- og sundhedsskolen Inge Dolmer.

Samtidig er frafaldet faldet markant:

- På et år er frafaldet mere end halveret. Før vi begyndte at tilbyde morgenmad og motion, droppede godt hver femte fra uddannelsen i utide, men nu er det ikke engang hver 10., siger Inge Dolmer og tilføjer, at der er mødepligt, men ikke spisepligt til morgenmaden.