Overvægtige børn er ensomme

Dato: 17. maj 2010
Kilde: dr.dk

Børn der vejer for meget er mere ensomme end andre børn. Det viser en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen. Men for mange kilo på vægten går ikke kun ud over selvværdet men også skolegangen. De overvægtige børn er mere syge end deres klassekammerater og pjækker mere. Derfor starter Sundhedsstyrelsen kampagnen "En lettere barndom," der skal forebygge overvægt.


Overvægtige børn lider under
deres vægtproblemer

Børn der vejer for meget er mere ensomme end andre børn. Det viser en ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen.

Men for mange kilo på vægten går ikke kun ud over selvværdet men også skolegangen. De overvægtige børn er mere syge end deres klassekammerater og pjækker mere. Derfor starter Sundhedsstyrelsen kampagnen "En lettere barndom," der skal forebygge overvægt.
 

Mere pjæk i skolen

I undersøgelsen har Sundhedsstyrelsen fokuseret på 11-15-årige børn med undervægt , normalvægt og overvægt, og de overvægtige skiller sig markant ud.

Sandsynligheden for, at overvægtige børn pjækker fra skole er dobbelt så høj end for deres klassekammerater med en normal vægt.

- Vi kan se, at de overvægtige børn ikke har det godt, og derfor er det vigtigt, at vi sætter fokus på emnet. Derudover har overvægtige jo en stor risiko for følgesygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og kræft, forklarer Projektchef Susanne Wolff til DR Nyheder.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....