Test kan opdage Multipel Sklerose ni år før første symptomer

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 21. juni 2010

En enkel blodprøve, som kan konstatere Multipel Sklerose ni år før symptomerne opstår, er netop nu ved at blive udviklet af forskere. Eksperter forudser, at opdagelse af denne diagnose metode, kan føre til, behandlinger, så man undgår at sygdommen Multipel Sklerose skader patienten.


Forskerne kan nu konstatere om
man får MS - mange år før de
første symptomer

En enkel blodprøve, som kan konstatere multipel sklerose ni år før symptomerne opstår, er netop nu ved at blive udviklet af forskere. Eksperter forudser, at opdagelse af denne diagnose metode, kan føre til, behandlinger, så man undgår at sygdommen multipel sklerose skader patienten.
 

Markører i blodet sladrer om MS

Som det er nu har lægerne ingen muligheder for at opdage multipel sklerose før symptomerne opstår, og ofte bliver patienterne diagnosticeret forholdsvis sent. Men nu har et Israels team af læger og forskere fundet de markører i blodet, som kan føre til en egentlig Multipel Sklerosetest.

Professor Anat Achiron, fra Tel Aviv University's Faculty of Medicine, har fundet en metode til at diagnosticere multipel sklerose år før sygdommen rammer patienterne.

- Vi er endnu ikke i stand til at behandle folk, så du undgår at udvikle multipel sklerose, men viden er magt, Siger Professor Achiron og fortsætter,
- Hver gang vi møder en ny patient med symptomer på multipel sklerose, må vi spørge os selv, hvor længe sygdommen har været i udbrud. Vi kan diagnosticere multipel sklerose ved hjælp af MR scanning, men vi ved aldrig hvor “frisk” sygdommen er, forklarer hun
 
Opdagelserne er publiceret i the journal Neurobiology of Disease

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...