Rødvin og grøn te dræber cancer

Forfatter: Trine Brøndsted
|
Kilde: FASEB.org
Dato: 18. juni 2010
http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/nyheder/Polyphenol_rodvin_gronte.jpg

Polyphenol i rødvin og grøn te, kan forhindre prostatakræft i at vokse. Nu ved forskerne også hvorfor, og det vil få konsekvenser for udvikling af ny medicin.


Rødvin og grøn te i de rette
mængder kan forhindre kræftsvulster
i at vokse

Polyphenol i rødvin og grøn te, kan forhindre prostatakræft i at vokse. Nu ved forskerne også hvorfor, og det vil få konsekvenser for udvikling af ny medicin.
 

Cancer opdagelse kan få store betydning

Polyphenol antioxidanter i rødvin og grøn te kan, når de kombineres, forstyrre en vigtig signalvej i cellerne. Signalvejen har stor betydning for, at prostata cancerceller kan vokse. Opdagelsen er banebrydende, da den kan betyde, at man nu kan udvikle medicin, som kan stoppe eller sænke cancerudvikling, eller forbedre de behandlingsmuligheder, som allerede findes.

- Denne nye opdagelse har ikke kun betydning for prostatakræft, vi ved at disse signaler også har betydning for andre cancertyper som tarmkræft, brystkræft og kræft i maven. Så selvom vi gennem mere forskning finder ud a,f at det at drikke rødvin og grøn te ikke har den effektive virkning som disse foreløbige forsøg tyder på, så har vi alligevel taget et vigtigt skridt hen imod at udvikle medicin som kan fungere på samme måde, siger  Gerald Weissmann, chefredaktør på Federation of American Societies for Experimental Biology, hvor undersøgelsen er blevet offentliggjort
 

Rødvin og grøn te sundeste fødevare

Forskerne har indtil videre testet rødvin og grøn te på mus, som er genmodificeret til at udvikle menneskelige prostata kræftsvulser

- Den dybtvirkende effekt, som Polyphenol antioxidanterne i rødvin og grøn te har på kroppen, er større, end man nogensinde havde turde drømme om for blot 25 år siden. Så længe man ikke har et overforbrug, så tyder alt på, at rødvin og grøn te er blandt de aller sundeste fødevarer lige nu slutter han af