Katte kan øge risikoen for astma

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 22. februar 2010
Kilde: Forskning.no

Et nyt norsk studie viser, at små børn, som bor i et hjem med kat har en øget risiko for at få astma senere i livet, det skriver Sundhed. no

Et nyt norsk studie viser, at små børn, som bor i et hjem med kat har en øget risiko for at få astma senere i livet, det skriver Forskning.no
 

Hunde sikrere end katte

Hvilken betydning har kæledyr i hjemmet i forhold til risikoen for at udvikle astma og allergi? Virker det beskyttende, eller øger det i virkeligheden risikoen? Eksperterne er uenige, og forskellige studier peger i hver sin retning.

Et nyt norsk studie, som har fulgt 260 børn, fra de var nyfødte og til de var 10 år gamle, frikender hunden, men katten derimod er ikke helt så uskyldig.

- Det ser ud til at det at blive eksponeret for kat i den tidlige barndom øger risikoen for at udvikle astma og overfølsomhed i luftvejene, men ikke allergi. Når vi kigger på tidlig eksponering af hundeallergener, ser vi ingen øget risiko for at udvikle astma eller allergi fortæller Randi Jacobsen Bertelsen, som netop har fået resultaterne af sin doktorafhandling publiceret i tidsskriftet  Clinical & Experimental Allergy.
 

Eksperterne er uenige

Et andet og mere omfattende europæisk studie GA2LEN-studiet, fandt man ingen sammenhæng mellem dyrehold og udvikling af astma og allergi senere i livet. I GA2LEN-studiet indgår 20.000 børn.

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...