Kur mod hudkræft

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 14. april 2010
Kilde: The Telegraph

En vaccine som netop nu bliver testet i Storbritannien har vist sig at hjælpe nogle patienter med at komme sig over hudkræft selv når kræften er i et fremskreden stadie.Vaccinen angriber kræftcellerne uden at beskadige de raske celler samtidig med at den fremmer kroppens reaktion på hudkræften.


Ny vaccine mod hudkræft viser
meget lovende resultater

En vaccine som netop nu bliver testet i Storbritannien har vist sig at hjælpe nogle patienter med at komme sig over hudkræft  selv når kræften er i et fremskreden stadie, det skriver The Telegraph
 

Vaccinen kan redde liv

Vaccinen angriber kræftcellerne uden at beskadige de raske celler samtidig med at den fremmer kroppens reaktion på hudkræften.

- Vores forskningsresultater viser, at we muligvis har fundet en kur mod visse hudkræftformer og et lægemiddel som andre vil have stor gavn af. Denne vaccine kan redde tusindvis af liv hvert år, siger Dr Howard Kaufman, Chicago's Rush University Medical Centre
 

Håb om at vaccine bliver hurtigt godkendt

I forsøget testede man 50 patienter, med fremskreden hudkræft, som ikke var blevet givet mere end 9 måneder at leve i. 16 pct. af forsøgspersonerne kom sig fuldstændigt efter at have fået vaccinen og har været fulstændig symptomfrie i mere end 4 år.

Yderligere 28 pct. oplevede at størrelsen på deres tumorer blev mere end halveret.

Forskerne håber, at licensen på deres vaccine vil blive behandlet som en haste sag, så vaccinen kan komme på markedet inden for 5 år.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....