Den skræmmende sandhed

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 5. oktober 2009, revideret 6. oktober 2009
Kilde: Sundhedsstyrelsen

Ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen viser den skræmmende sandhed om rygning. Kampagnen viser billeder af kræftsvulster, lunger i forrådnelse og fedt i blodårene og er inspireret af rygestopkampagner fra Australien

Sundhedsguiden.dk - Den skræmmende sandhed |  sundhedsstyrelsen, <a href=rygning, rygestopkampagner" border="0" width="150" height="150">
Sundhedsstyrelsen forventer at
500.000 danskere stopper med
at ryge under kampagnen

Ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen viser den skræmmende sandhed om rygning. Kampagnen viser billeder af kræftsvulster, lunger i forrådnelse og fedt i blodårene og er inspireret af rygestopkampagner fra Australien.
 

Hver eneste cigaret skader dig

”Hver eneste cigaret skader dig” er hovedbudskabet i en ny tobakskampagne fra Sundhedsstyrelsen og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Kampagnen viser blandt andet billeder af lunger i forrådnelse, dræbende kræftsvulster og ophobet fedt i blodårerne - tre dødsårsager, der er almindelige i forbindelse med cigaretrygning. rygere mister i gennemsnit 8-10 år af deres liv og halvdelen af alle rygere, der ikke stopper med at ryge, dør af en sygdom, de har fået af rygning.
 

Hvert 4. dødsfald skyldes rygning

”Billederne er skræmmende, men det er sandheden om rygning også. Hvert år dør 14.000 danskere af rygning, det er hvert 4. dødsfald i Danmark. Vi har over 1 million rygere, og vi ved, at halvdelen af dem gerne vil holde op med at ryge. Med kampagnen får de en konkret opfordring og en anledning til gøre noget ved det. Der er meget gratis hjælp at få i Danmark - blandt andet hos rådgivningstelefonen StopLinien og via alle de rygestopkurser, som kommunerne tilbyder”, siger Sundhedsstyrelsens forebyggelseschef Else Smith.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....