Flere lever med prostatakræft

Dato: 30. november 2009
Kilde: Sundhedstyrelsen

En ny kræftprofil om prostatakræft fra Sundhedsstyrelsen viser at at antallet af patienter der lever med prostatakræft i Danmark er steget 83 procent fra 2000 til 2007

En ny kræftprofil om prostatakræft fra Sundhedsstyrelsenviser at at antallet af patienter der lever med prostatakræft i Danmark er steget 83 procent fra 2000 til 2007.

Stigningen skyldes blandt andet at flere diagnosticeres samt en forbedret overlevelse 1 og 3 år efter diagnose. prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd og udgør 22 procent af det samlede antal nye tilfælde af kræft i Danmark blandt mænd.
 

Vi lever længere med kræft i tyk- og endetarm

Samtidig bliver to kræftprofiler om henholdsvis tyktarms- og endetarmskræft offentliggjort.

De viser blandt andet, at overlevelsen 1 år efter diagnose for patienter med tyktarmskræft er steget fra 65 procent til 72 procent for mænd og fra 67 procent til 70 procent for kvinder fra 1996 til 2007.

I samme periode er overlevelsen 1 år efter diagnose for patienter med endetarmskræft steget fra 76 procent til 81 procent for mænd og fra 70 procent til 82 procent for kvinder. Overlevelsen 3 år efter diagnose viser lignede stigninger. Tyktarmskræft er den tredje hyppigste kræftform blandt både mænd og kvinder, mens endetarmskræft er den femte og ottende hyppigste kræftform blandt henholdsvis mænd og kvinder.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....