Flere lever med prostatakræft

Kilde: Sundhedstyrelsen
Dato: 30. november 2009
http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/images_newSG/Sundhedsguiden_standart.jpg

En ny kræftprofil om prostatakræft fra Sundhedsstyrelsen viser at at antallet af patienter der lever med prostatakræft i Danmark er steget 83 procent fra 2000 til 2007

En ny kræftprofil om prostatakræft fra Sundhedsstyrelsenviser at at antallet af patienter der lever med prostatakræft i Danmark er steget 83 procent fra 2000 til 2007.

Stigningen skyldes blandt andet at flere diagnosticeres samt en forbedret overlevelse 1 og 3 år efter diagnose. prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd og udgør 22 procent af det samlede antal nye tilfælde af kræft i Danmark blandt mænd.
 

Vi lever længere med kræft i tyk- og endetarm

Samtidig bliver to kræftprofiler om henholdsvis tyktarms- og endetarmskræft offentliggjort.

De viser blandt andet, at overlevelsen 1 år efter diagnose for patienter med tyktarmskræft er steget fra 65 procent til 72 procent for mænd og fra 67 procent til 70 procent for kvinder fra 1996 til 2007.

I samme periode er overlevelsen 1 år efter diagnose for patienter med endetarmskræft steget fra 76 procent til 81 procent for mænd og fra 70 procent til 82 procent for kvinder. Overlevelsen 3 år efter diagnose viser lignede stigninger. Tyktarmskræft er den tredje hyppigste kræftform blandt både mænd og kvinder, mens endetarmskræft er den femte og ottende hyppigste kræftform blandt henholdsvis mænd og kvinder.