Personer med alkoholmisbrug har øget risiko for selvmord

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 14. maj 2009

alkoholikkere har højere selvmordsrisiko
Alkoholikere har væsentlig større
risiko for at begå selvmord

Alkoholikere eller personer, som tidligere har haft et alkoholmisbrug, har væsentlig større risiko for at begå selvmord, end personer uden alkoholmisbrug.

- At personer med et alkoholmisbrug oftere begår selvmord, har man vidst længe. Vores undersøgelse viser, at alkoholmisbrugere har 8 gange større risiko for at begå selvmord. Ofte har alkoholikere også andre psykiske sygdomme, så man har tidligere forklaret den høje selvmordsrate blandt alkoholikere med de psykiske sygdomme, forklarer Trine Flensborg-Madsen, Ph.d, Center for Alkoholforskning, som har været med til at lave undersøgelsen

 

Alkoholmisbrug, er en farlig psykisk lidelse

Den nye videnskabelige undersøgelse har også regnet ud hvor høj selvmordsrisikoen er for alkoholikere, hvis man tager højde for de psykiske sygdomme. Tallene viser, at selvmordsrisikoen er 3 gange højere.
- I vores undersøgelse har vi fået sat tal på alkoholmisbrugeres selvmordsrate og vores undersøgelse viser, at man ikke bare kan forklare alkoholikeres selvmord, med andre psykiske sygdomme. alkoholmisbrug er en psykisk lidelse, som i sig selv er farlig, fortæller Trine Flensborg-Madsen

 

Tallene stammer fra en ny ph.d.-afhandling, baseret på registerforskning, som er publiceret fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU.
 

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...