Stærke patienter får mest hjælp

Dato: 14. juli 2009
Kilde: www.politiken.dk

Ni ud af ti af de patienter, der får bevilget specialiseret genoptræning efter en hjerneskade, er i job eller uddannelse. Derimod får modtagere af kontanthjælp, dagpenge og pension kun hver tiende bevilling


Der er stor mangel på genoptræ-
ningstilbud, så kun de mest
vedholdende får tilbudet.

Ni ud af ti af de patienter, der får bevilget specialiseret genoptræning efter en hjerneskade, er i job eller uddannelse. Derimod får modtagere af kontanthjælp, dagpenge og pension kun hver tiende bevilling, det skriver Politiken
 

Ressourcestærke patienter får tilkæmpet sig hjælp

En gennemgang af de seneste knap 400 patienter på Center for hjerneskade i København, landets største klinik for genoptræning af hjerneskadede viser, at det er de stærke borgere, som får den fornødne genoptræning.

»Der er klar overvægt af ressourcestærke borgere blandt dem, der kommer igennem til en bevilling. Hvis det skal lykkes, skal skadede selv og de pårørende være meget lidt autoritetstro, de skal ikke tage et afslag for et afslag, og de skal være i stand til at udfordre systemet. Det eneste, du ikke skal gøre, hvis du får en hjerneskade i familien, er at læne dig tilbage og tro, at systemet hjælper dig igennem til den bedste genoptræning«, siger Frank Humle, direktør for Center for hjerneskade til Politiken.
 

En kamp om at komme igennem nåleøjet

6.500 danskere rammes årligt af en hjerneskade, der kræver intensiv genoptræning. Men på landets syv specialcentre er der blot omkring 600 pladser.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....