Kost uden kød giver mindre kræft

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 5. juli 2009

Nyt stort britiske studie peger på, at en kost uden kød er et godt værn mod flere slemme kræftformer - men ikke alle. De typer af kræft hvor risikoen falder med en kødfri kost er, bla. blærekræft, blodkræft (leukæmi) pg mavekræft


Stor britisk undersøgelse viser, at
kost uden kød sænker risikoen for
blære-, blod- og mavekræft

Nyt stort britiske studie peger på, at kødløs kost er et godt værn mod flere slemme kræftformer - men ikke alle, det skriver fpn.dk
 

Kødløs kost sænker risiko for visse kræftformer

Mennesker, der undgå kød i kosten er mindre udsatte for flere potentielt dødelige kræftformer, bl.a. blærekræft, blodkræft og mavekræft. Det er konklusionen af et meget stort og omfattende studie blandt 61.566 briter mellem 20 og 89 år.

Studiet er offentliggjort i lægetidsskriftet British Journal of Cancer og er i denne uge citeret af bl.a. BBC News og Daily Mail.

Ifølge professor Tim Key og kolleger fra Cancer Research UK ved University of Oxford, viser det store studie, at vegetarer overordnet har 12 pct. mindre risiko for at blive ramt af en kræftsygdom end kødspiserne.

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...