Genetiske årsager til skizofreni

Dato: 11. august 2009
Kilde: www.videnskab.dk

Ny dansk forskning viser, at tre forskellige mutationer i arvemassen øge risikoen for at udvikle skizofreni. Læs om genetik, mutation og arvemasse

Sundhedsguiden.dk - Genetiske årsager til <a href=skizofreni, Indhold genetik, arvemasse, mutation" src="http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/nyheder/genetik-skizofreni.jpg" border="0" height="150" width="150">
Et stort studie  har fundet
genetiske årsager til skizofreni.

Ny dansk forskning viser, at tre forskellige mutationer i arvemassen øge risikoen for at udvikle skizofreni. Forskere fra Københavns Universitet og Region Hovedstadens Psykiatri har sammen med kolleger fra hele Europa fundet mutationer i den menneskelige arvemasse, der øger risikoen for at udvikle skizofreni.
 

Største studie i skizofreni nogensinde

Der er det største studie af skizofreni nogensinde - med undersøgelser af mere end 50.000 patienter og kontrolpersoner fra 14 lande i Europa. Studiet viser en sammenhæng mellem medfødte mutationer i tre forskellige områder af arvemassen.

»Studiet har gjort det klart, at skizofreni ikke er en enkelt eller mindre samling af lidelser, men derimod en stor og forskelligartet gruppe af tilstande, der kan opstå af helt forskellige årsager, og som kan komme til udtryk på mangfoldige måder,« siger forskningschef Thomas Werge fra Psykiatrisk Center Sct. Hans på Københavns Universitetshospital til Videnskab.dk.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....