Diagnostisk Radiologi

Dato: 14. oktober 2003

Find din radiolog i dit lokalområde. Søg efter radiologer. Få mere viden om diagnostisk radiologi. Hvordan behandles med diagnostisk radiologi. Beskrivelse og informationer om diagnostisk adiologi.


Radiologi kommer af latin og betyder (bl.a.) en "stråle". Dette er en god betegnelse, eftersom man benytter sig af mange forskellige slags stråler.


Radiologens uddannelse


Radiologen er uddannet læge og har herefter specialiseret sig gennem fem år. Disse fem år fordeler sig med et halvt års kirurgisk uddannelse og 4 ½ på radiologiske afdelinger.


Arbejdsområde


Radiologens opgave er at se/finde ting som man ikke kan se med det blotte øje. På hospitalet eller hos egen læge mistænkes f.eks. en eller flere sygdomme. Dette ønskes be- eller afkræftet, og derfor sendes patienten videre til radiologen. Radiologen foretager de relevante undersøgelser -CT-scanning, almindelig røntgenundersøgelse (evt. med indsprøjtning af kontrast) osv. Radiologens diagnose sendes tilbage til den læge, der har med patienten at gøre, som så foretager den endelige konklusion, meddeler den til patienten og ikke mindst igangsætter en eventuel behandling.

Radiologen kan altså både arbejde på hospital eller have sin egen klinik.

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...