Zika virus spredes seksuelt

Dato: 10. marts 2016
Kilde: BBC

WHO meddeler at seksuelt overført Zika virus er mere udbredt end tidligere antaget.

Efter et krisemøde tirsdag den 8. marts 2016 oplyser WHO endvidere, at der er forøget evidens for sammenhæng mellem Zika og flere andre sygdomme.

Den mest udbredte form for smitte med Zika virus skyldes moskitoer, men adskillige lande melder om Zika tilfælde som er overført seksuelt og WHO meddelte i februar 2016 at Zika udbruddene udgør en global krise.

Generaldirektør i WHO Dr. Margaret Chan udtaler at undersøgelser og rapportering fra flere lande tyder meget kraftigt på at seksuelt overført smitte med Zika virus er mere udbredt end tidligere antaget, og Dr. Chan beskriver situationen som alarmerende.

Dr. Chan nævner også at fosterskaden microcephaly, som knyttes til Zika smitte, kun er en af adskillige sygdomme som WHO mener skyldes Zika virus.

Andre alvorlige sygdomme forbindes også med Zika

Guillan-Barre Syndrom (GBS) forbindes nu også med Zika da 9 lande har rapporteret en stigning i GBS, som er en sjælden sygdom der kan medføre lammelser og død. Læs mere om Gullian Barre Syndrom.

Dr. Chan nævner at sygdomme knyttet til Zika nu ikke blot ses som knyttet til fødedygtige kvinder, men også børn, teenagere og voksne. Endvidere anbefaler WHO at sundhedsmyndigheder ikke afventer definitiv evidens mellem Zika og diverse sygdomme før der udstedes retningslinjer.

Link til BBC: http://www.bbc.com/news/health-35757541


AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....